Lijst met aardappelen moestuin
Aardappelen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor aardappelen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Eigenlijk zijn aardappelen ook gewoon wortel- e..
Er zijn ontelbaar veel manieren om te kweken. Alle teeltsoorten staan hier op een rijtje. De verschillende teeltsoorten hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Gebruik wisselteelt om ziektes en uitputting te voorkomen. Gebruik combinatieteelt om plaagdieren te verjagen. Kies voor permacultuur of de no-dig methode, of kweek schoon met hydrocultuur. Hier lees je er alles over:
Aardappelen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor aardappelen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Eigenlijk zijn aardappelen ook gewoon wortel- e..
Bladgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor bladgewassen of bladgroenten kenmerkend dat ze veel stikstof nodig hebben. Stikstof bevordert namelijk de aanm..
Koolgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor koolgewassen of koolsoorten kenmerkend dat ze nogal kolossaal kunnen groeien. Hierdoor hebben koolsoorten in d..
Peulgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor peulgewassen kenmerkend dat ze peulvruchten maken en goed op een arme grond kunnen groeien. Niet alle planten ..
Uiensoorten zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor uiensoorten of koolsoorten kenmerkend dat ze vatbaar zijn voor aaltjes. Om die reden wordt het aangeraden om ui..
Vruchtgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor vruchtgewassen of vruchtgroenten kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Veel vruchtgewassen moe..
Wortelgewassen zijn een groep planten binnen de wisselteelt in de moestuin. Het is voor knol- en wortelgewassen kenmerkend dat ze wat meer kalium kunnen gebruiken. Dit helpt onder andere bij de on..
Combinatieteelt is een teeltwijze waarbij je sommige planten bewust bij elkaar zet en anderen juist niet. Het doel is om je planten elkaar te laten versterken. Dat doe je bijvoorbeeld doordat de e..
Wisselteelt is een teeltwijze waarbij je ieder jaar de gewassoorten doorschuift naar het volgende vak. Zo komt niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk grond te staan. Hiermee wordt onder..
Overweeg je een tuinkas aan te schaffen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Een tuinkas kan heel veel voordelen hebben voor je moestuin, je planten en zelfs voor jou. Alleen kan een tuinkas ook..
Wat zijn groenbemesters en waarom wil je groenbemesters zaaien? Een groenbemester zaaien we om de bodem te verbeteren, voedzamer te maken en zelfs om onkruid te drukken. Groenbemesters hebben bijz..
Wat is afharden en waarom is planten afharden zo belangrijk? Binnen voorgezaaide keukenplanten laat je langzaam wennen als je ze buiten zet. Meestal is dit rond de maand mei. Het afharden van een ..
Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..
Wat zijn groenbemesters en waarom wil je groenbemesters zaaien? Een groenbemester zaaien we om de bodem te verbeteren, voedzamer te maken en zelfs om onkruid te drukken. Groenbemesters hebben bijzondere en mooie voordelen voor je moestuin en voor de biodiversiteit, waarbij je de grond niet kaal en leeg hoeft te laten.
Maak zelf zonnebloemolie, hazelnootpasta, pindakaas, walnootolie en nog veel meer. Met gebruik van een oliepers of keukenmachine kan je direct aan de slag. Olie pers je zelf uit noten, pitten en zaden die je uit de moestuin haalt.
Pepers halen we met bakken uit de tuin, zo veel, maar wat kun je ermee doen? We maken er (zoete) chilisaus van! Een heerlijke saus die je voor allerlei gerechten kunt gebruiken. Let goed op, want je ogen kunnen gaan branden tijdens het koken. Je krijgt een heerlijke zoethete saus. Gebruik je favoriete pepers (gedoseerd) en volg het recept!
Als je veel pepers hebt geoogst, kan je ze inmaken in zuur. Ze blijven dan extra lang houdbaar! Hier lees je hoe je dat doet. Gebruik pepers, samen met eventueel wat andere ingrediënten, uit je eigen moestuin. De ingemaakte pepers zijn rauw te gebruiken, of te verwerken in andere recepten.