blog category banner

Combinatieteelt

Er zijn goede en slechte buren. Slechte buren stelen elkaars voeding en water of maken elkaar ziek. Goede buren houden plaagdiertjes weg en beschermen elkaar. Met combinatieteelt zet je keukenplanten dus wel, of juist niet bij elkaar. Deze balans zorgt voor blije planten.


Wat is combinatieteelt?

Combinatieteelt is een teeltwijze waarbij je sommige planten bewust bij elkaar zet en anderen juist niet. Het doel is om je planten elkaar te laten versterken. Dat doe je bijvoorbeeld doordat de e..

Uienvlieg en wortelvlieg bestrijden

Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..

1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Nieuwe planten...

Groenbemesters gebruiken

Wat zijn groenbemesters en waarom wil je groenbemesters zaaien? Een groenbemester zaaien we om de bodem te verbeteren, voedzamer te maken en zelfs om onkruid te drukken. Groenbemesters hebben bijzondere en mooie voordelen voor je moestuin en voor de biodiversiteit, waarbij je de grond niet kaal en leeg hoeft te laten.

Olie en notenpasta maken

Maak zelf zonnebloemolie, hazelnootpasta, pindakaas, walnootolie en nog veel meer. Met gebruik van een oliepers of keukenmachine kan je direct aan de slag. Olie pers je zelf uit noten, pitten en zaden die je uit de moestuin haalt.

Sweet chili-sauce maken

Pepers halen we met bakken uit de tuin, zo veel, maar wat kun je ermee doen? We maken er (zoete) chilisaus van! Een heerlijke saus die je voor allerlei gerechten kunt gebruiken. Let goed op, want je ogen kunnen gaan branden tijdens het koken. Je krijgt een heerlijke zoethete saus. Gebruik je favoriete pepers (gedoseerd) en volg het recept!

Pepers inmaken in zuur

Als je veel pepers hebt geoogst, kan je ze inmaken in zuur. Ze blijven dan extra lang houdbaar! Hier lees je hoe je dat doet. Gebruik pepers, samen met eventueel wat andere ingrediënten, uit je eigen moestuin. De ingemaakte pepers zijn rauw te gebruiken, of te verwerken in andere recepten.