blog category banner

Kasteelt

Sommige keukenplanten krijgen graag een speciale behandeling. In een kweekkas wordt het een stuk warmer. Plantjes die hier normaal niet groeien kan je dan toch kweken. Een kweekkas verlengt het seizoen ook een beetje. Je kunt dan eerder beginnen met zaaien, of langer doorgaan met oogsten.


Een tuinkas kopen

Overweeg je een tuinkas aan te schaffen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Een tuinkas kan heel veel voordelen hebben voor je moestuin, je planten en zelfs voor jou. Alleen kan een tuinkas ook..

Planten afharden? Dit is waarom!

Wat is afharden en waarom is planten afharden zo belangrijk? Binnen voorgezaaide keukenplanten laat je langzaam wennen als je ze buiten zet. Meestal is dit rond de maand mei. Het afharden van een ..

1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Nieuwe planten...

Groenbemesters gebruiken

Wat zijn groenbemesters en waarom wil je groenbemesters zaaien? Een groenbemester zaaien we om de bodem te verbeteren, voedzamer te maken en zelfs om onkruid te drukken. Groenbemesters hebben bijzondere en mooie voordelen voor je moestuin en voor de biodiversiteit, waarbij je de grond niet kaal en leeg hoeft te laten.

Olie en notenpasta maken

Maak zelf zonnebloemolie, hazelnootpasta, pindakaas, walnootolie en nog veel meer. Met gebruik van een oliepers of keukenmachine kan je direct aan de slag. Olie pers je zelf uit noten, pitten en zaden die je uit de moestuin haalt.

Sweet chili-sauce maken

Pepers halen we met bakken uit de tuin, zo veel, maar wat kun je ermee doen? We maken er (zoete) chilisaus van! Een heerlijke saus die je voor allerlei gerechten kunt gebruiken. Let goed op, want je ogen kunnen gaan branden tijdens het koken. Je krijgt een heerlijke zoethete saus. Gebruik je favoriete pepers (gedoseerd) en volg het recept!

Pepers inmaken in zuur

Als je veel pepers hebt geoogst, kan je ze inmaken in zuur. Ze blijven dan extra lang houdbaar! Hier lees je hoe je dat doet. Gebruik pepers, samen met eventueel wat andere ingrediënten, uit je eigen moestuin. De ingemaakte pepers zijn rauw te gebruiken, of te verwerken in andere recepten.