Ga snel naar...
Wist je dat Oost-Indische kers niet alleen eetbaar is, maar ook erg goed werkt tegen bladluis? Oost-Indische kers kan je dus zaaien om bladluis bij andere planten te voorkomen, of eigenlijk om ze bij die andere planten weg te lokken. Oost-Indische kers is er als sterk rankende klimplant, maar ook als laagblijvende perkplant.
Oost-Indische kers groenbemester
Om bij het begin te beginnen, kan je Oost-Indische kers heel goed als groenbemester gebruiken. Vooral de laagblijvende variëteiten zijn hier erg geschikt voor. Je kweekt de planten op tot deze een mooi formaat hebben en spit ze vervolgens onder.
Door Oost-Indische kers als groenbemester te gebruiken zorg je voor extra compost in de bodem. De structuur van de bodem wordt hiermee ook sterk verbeterd. Dat je Oost-Indische kers ook kunt eten is een leuke bijkomstigheid. Daarnaast is Oost-Indische kers nog ergens goed voor, namelijk tegen bladluis.
Oost-Indische kers tegen bladluis
Heb je regelmatig last van bladluis of ben je bang dat je planten straks vol zitten? Dan kan je Oost-Indische kers in de buurt zaaien. Oost-Indische kers lokt bladluizen weg bij andere planten. Als de Oost-Indische kers vol bladluis zit is deze misschien niet meer zo lekker om zelf te eten, maar je andere planten blijft de plaag bespaard!
Oost-Indische kers tegen bladluis is dus een uitstekend idee. Kweek de klimmende variëteit rondom hekjes of tegen schuttingen, of zet de laagblijvende variëteiten rond andere planten die gevoelig zijn voor bladluis.
Oost-Indische kweken?
Op de zaaikalenderpagina van Oost-Indische kers lees je alles over het kweken ervan, van zaadje tot eigen keuken èn voor het voorkomen van bladluis.
- Gemaakt: 23-03-2023
- Bijgewerkt: 02-04-2023
- Eloy M. Gotjé
Meer lezen?
Biologisch onkruid bestrijden
Het verschil tussen onkruid en een plantje, is een oordeel. En ik beoordeel een plantje als onrkuid als het niet gewenst is. Dit kan zijn als een plantje de rest overwoekert. Welke reden je ook he..
Slakken bestrijden, biologisch en natuurlijk!
Heb je slakken in de moestuin? Ze eten jonge zaailingen op en nemen hapjes uit de blaadjes van jouw keukenplanten. Zo komt het natuurlijk nooit van een moestuin vol eetbaar groen. Je wil van die s..
Uienvlieg en wortelvlieg bestrijden
Een van de eerste combinaties die je leert in de moestuin is meestal die van de wortel en de ui. Twee planten die elkaar waanzinnig goed versterken in de moestuin. Beiden hebben weinig ruimte nodi..
Wortel zaaien met video
Hoe zaai je worteltjes en wanneer doe je dat het beste? Met een korte video en een handig stappenplan laten we zien hoe je worteltjes zelf kunt zaaien. Je hebt er een losse grond voor nodig en wat..
Biologisch bladluis bestrijden
In het voorjaar verschijnen ze, de kleine beestjes die aan het blad van je planten zuigen. Het lijkt onschuldig maar ze verzwakken je plant, en maken deze uiteindelijk ziek. Het gevolg is dat de o..
Biologisch rupsen bestrijden
Afkomstig van vlinders, motten of bladwespen: rupsen zitten soms opeens op je planten. Ze eten je planten kaal tot de planten soms zelfs het loodje leggen. Het bekendste voorbeeld: de groene rupsj..