plant banner

Pepers inmaken in zuur

Ga snel naar...

    Checklist pepers inmaken

    Dit heb je nodig

    Ingrediënten:
    Cayenne peper (300 gram)
    Azijn (150 mililiter)
    Water (150 mililiter)
    Kristalsuiker (75 gram, of weglaten)
    Uien (1 hele ui)
    Laurierblad (1 blaadje)
    Zwarte peperkorrels

    Benodigdheden:
    Weckpotten
    Grote pan
    Steelpan

    Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken voor het inmaken, bijvoorbeeld kruidige sjalotjes in plaats van uien. Gebruik vooral ingrediënten naar smaak. Het is lekker om niet alléén de pepers te gebruiken, maar ook andere dingen toe te voegen voor de smaak. Je kunt de suiker weglaten als je geen zoetzure maar gewoon zure pepers wilt inmaken.

    Ingrediënten voorbereiden

    Allereerst doe je de azijn, het water en de kristalsuiker in de steelpan en breng je dit even kort aan de kook. Haal het daarna weer van het fornuis af. Ondertussen kan je de weckpotten in een grote pan met water uitkoken, zodat deze goed schoon zijn voor gebruik. Snijd ook de steeltjes van de pepers af, zodat je ze straks direct kunt gebruiken.

    ingemaakte spaanse peper cayennepeper zoetzuur cayenne zuur ingemaakt azijn ingredienten

    Pepers in (zoet)zuur inmaken

    Doe het mengsel uit het steelpannetje in de weckpotten, wanneer dit goed is gemengd. Zorg dat eventuele toegevoegde suiker is opgelost. Doe de pepers (zonder steeltje) erbij in de weckpotten. Voeg ook alle andere ingrediënten toe aan de pepers in de weckpotten. Daarna ben je in principe klaar!

    zoetzuur ingemaakte pepers zuur azijn pepers inmaken recept chilipeper cayenne peper ingemaakt

    Pepers inmaken is dus ontzettend makkelijk. Ze blijven nog minimaal een jaar houdbaar. Je kunt de ingemaakte pepers in de koelkast bewaren.

    • Gemaakt: 15-09-2024
    • Bijgewerkt: 15-09-2024
    • Eloy M. Gotjé

    Meer lezen?

    Zuurkool maken uit eigen tuin

    Wil je zuurkool maken met zelf gekweekte ingrediënten? Zuurkool is gefermenteerde (meestal witte) kool. Het duurt enkele weken voor de zuurkool klaar is om te worden gegeten. Je kunt ook spitskool..

    Vlierbessensap maken uit eigen tuin

    Wil je vlierbessensap of siroop maken met zelf gekweekte vlierbessen? Of je nu wild plukt of zelf een vlier hebt staan, het voorbereiden van vlierbessensiroop of sap is een flinke klus. Dit is het..

    Peperplant overwinteren

    Wil je een peperplant overwinteren? Sommige pepersoorten zijn erg bijzonder. De zaden zijn moeilijk te krijgen, je plant is bijzonder productief of je wilt gewoon niet ieder jaar opnieuw zaaien. G..

    Tomatensaus maken

    Wij oogsten soms hele emmers vol met tomaten. Wat doe je ermee? Nou, je maakt er tomatensaus van! Hier lees je precies hoe je dat doet. Werk de checklist met benodigdheden af en ga direct zelf aan..

    Sweet chili-sauce maken

    Pepers halen we met bakken uit de tuin, zo veel, maar wat kun je ermee doen? We maken er (zoete) chilisaus van! Een heerlijke saus die je voor allerlei gerechten kunt gebruiken. Let goed op, want ..

    Peper Habanero

    Peper Habanero

    Zeer hete pepersoort. Plant peper bij voorkeur op een zo warm en zonnig mog..

    € 2,89 € 2,65

    Peper Jalapeño M BIO

    Peper Jalapeño M BIO

    Milde Mexicaanse peper. Een milde peper afkomstig uit Mexico. Wordt vaak gr..

    € 2,89 € 2,65

    Peper Cayenne Long Slim BIO

    Peper Cayenne Long Slim BIO

    Slanke en pittige Spaanse. Cayenne is een goed pittige rode peper. Komt van..

    € 2,89 € 2,65

    Peper Habanero Chocolate Bruine VK

    Peper Habanero Chocolate Bruine VK

    Zeer heet, kastanjebruine peper. De Habanero Chocolate is een bekende, zeer..

    € 2,49 € 2,28

    Peper Padron BIO

    Peper Padron BIO

    Milde Mexicaanse peper. Deze groen te oogsten peper is zeer mild van smaak...

    € 3,49 € 3,20

    Nieuwe planten...